دانلود دانلود مقاله در مورد زمین شناسی جدید

دانلود-مقاله-در-مورد-زمین-شناسی-جدید
دانلود مقاله در مورد زمین شناسی جدید
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 46
حجم فایل: 178 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 46 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏تراورتن‏ ‏
‏سنگ‌هاى کربناته حدود ‏20 ‏% ‏سنگ‌هاى رسوبى را تشکیل مى‌دهند و تقریباً همیشه خالص مى‌باشند. این سنگ‌ها عمدتاً از کانى‌هاى کربناته، نظیر کلسیتCaCO3‏، آراگونیت CaCO3 ‏و دولومیت CaMgCO3‏ تشکیل شده‌اند. بر اساس تقسیم بندى سنگهاى کربناته تراورتن یک نوع از سنگهاى کربناته مى باشد.
‏سنگ تراورتن حاصل رسوب‌گذاری چشمه‌های آهک‌ساز می‌باشد و در محیط‌هاى غارى، چشمه‌ها و یا رودخانه‌ از تبخیر آب‌هاى حاوى کربنات کلسیم بوجود مى‌آید. بدین دلیل متن سنگ دارای خلل و فرج بوده و برخی مواقع زیبایی خاصی به سنگ می‌دهد. تراورتن سنگى با چگالى زیاد و بلورى مى‌باشد استالاکتیت‌ها و استالاگمیت‌ها از جنس تراورتن مى‌باشند. ‏تراورتن نوعى سنگ زمینى بوده و در مجسمه‌سازى و سنگ‌هاى تزئینى کاربرد دارد. ‏تراورتن‌ها از رخساره‌هاى جدید زمین‌شناسى هستند که در رخساره‌‌هاى دوران چهارم در عهد حاضر گسترش دارند. سنگ تراورتن به رنگهای قرمز، سفید، سبز، زرد و لیمویی و سایر رنگها می‌باشد و رنگ قرمز آن بسیار مرغوب و از ارزش صادراتی برخوردار می‌باشد. پتانسیل معدنی سنگ تراورتن کشور به خصوص در استانهای مرکزی، آذربایجان غربی و اصفهان متمرکز می‌باشد معادن سنگ تراورتن محلات، بزرگترین ومرغوبترین سنگ صادراتی کشوراست شهرستان محلات یکی از بزرگترین ذخایر سنگ " تراورتن
" ‏کشور را دراختیار دارد، این شهرستان با تولید سالیانه یک میلیون تن ماده معدنی ، بزرگترین و مرغوبترین سنگ تراورتن کشور را در اختیار دارد.
‏معدن های تراورتن محلات
‏معدن حاجی آباد‏ ‏ با ذخیره ی قطعی بالغ بر 1.4901 میلیون تن تراورتن سفید.
‏معدن دره بخاری با ذخیره ی قطعی بالغ بر 874.204 ‏ ‏هزار تن و ذخیره احتمالی بالغ بر 1.6 میلیون تن تراورتن سفید.
‏معدن چم محسن خان 1 با ذخیره ی قطعی بالغ بر 690 هزار تن و ذخیره احتمالی بالغ بر 1 میلیون تن تراورتن گردویی.
‏معدن سر طاق خمین با ذخیره ی قطعی بالغ بر 56.7 هزار تن تراورتن لیمویی.
‏معدن طوس 1 با ذخیره ی قطعی بالغ بر 58 هزار تن و ذخیره ی احتمالی 120 هزار تن تراورتن.
‏عنوان عکس: چین خوردگی در مرمر
‏استان: مرکزی شهرستان: محلات
‏موقعیت: ‏استان مرکزی ‏–‏جنوب شهرستان محلات-جنوب روستای جولماجرد- راه دسترسی به جاده محلات -‏خمین
Y:50.15 X:33.38

60-‏چین خوردگی در مرمر
‏انواع ماسه سنگ ها از نظر محیط تکتونیکی :
‏قوسهای ماگماتیکی :
‏قوسهای ماگماتیکی شامل جزایر قوسی و قاره‌ای همراه با فرورانش ‏می‌باشد که نواحی آتشفشانی ، سنگهای آذرین درونی و رسوبات دگرگون شده را شامل ‏می‌شود. ‏کوهزایی‌های چند چرخه‌ای شامل سنگ‌های تغییر شکل یافته و بالا آمده زیر ‏پوسته است که رشته کوهها را تشکیل می‌دهد و بیشتر از رسوبات تشسکیل شده‌اند، ولیکن ‏دارای رسوبات دگرگون شده و آتشفشانی نیز هستند. ‏بطور کلی ذرات آواری حاصل از سنگ‌های ‏منشا متفاوت ، ترکیبات خاصی را دارا هستند و این ذرات در حوضه‌های رسوبی که از نظر ‏موقعیت تکتونیک صفحه‌ای تعداد محدودی هستند، رسوب کرده‌اند. ‏قوس‌های ‏ماگماتیکی، ماسه‌های با مقدار زیادی خرده سنگ ولکانیکی را تولید می‌کنند و همانطوری ‏که به طرف پایین ، ریشه‌های پلوتونیکی بیشتری را قطع می‌کند، خرده‌های کوارتزی - ‏فلدسپاتی تولید می‌شود. ‏بنابراین ممکن است یک روند ولکانیکی - ‏پلوتونیکی حاصل ‏گردد. ‏ماسه‌ها در حوضه‌های جلوی قوسی و بین قوسی رسوب می‌کنند. ‏دانه‌های ‏ولکانیکی معمولا دارای ترکیب آندزیتی بوده و غالبا میکرو زیتی هستند. ‏بعد از دیاژنز ، ‏ممکن است ماسه سنگهای گری وکی تولید شود.

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

دانلود دانلود مقاله در مورد زلزله و حوادث طبیعی 21ص

دانلود-مقاله-در-مورد-زلزله-و-حوادث-طبیعی-21ص
دانلود مقاله در مورد زلزله و حوادث طبیعی 21ص
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 22
حجم فایل: 630 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 22 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

1
‏زلزله
‏ زم‏ی‏ن‏ لرزه ‏ی‏ک‏ی‏ از وحشتناک تر‏ی‏ن‏ پد‏ی‏ده‏ ها‏ی‏ طب‏ی‏عت‏ محسوب م‏ی‏ شود. اغلب زم‏ی‏ن‏ی‏ را که رو‏ی‏ آن ا‏ی‏ستاده‏ ا‏ی‏م،‏ به صورت تخته سنگ ها‏ی‏ صلب و محکم‏ی‏ تصور م‏ی‏ کن‏ی‏م‏ که از استحکام ز‏ی‏اد‏ی‏ برخوردار است.
‏زم‏ی‏ن‏ لرزه ‏ی‏ک‏ی‏ از وحشتناک تر‏ی‏ن‏ پد‏ی‏ده‏ ها‏ی‏ طب‏ی‏عت‏ محسوب م‏ی‏ شود. اغلب زم‏ی‏ن‏ی‏ را که رو‏ی‏ آن ا‏ی‏ستاده‏ ا‏ی‏م،‏ به صورت تخته سنگ ها‏ی‏ صلب و محکم‏ی‏ تصور م‏ی‏ کن‏ی‏م‏ که از استحکام ز‏ی‏اد‏ی‏ برخوردار است. هنگام‏ی‏ که زم‏ی‏ن‏ لرزه ا‏ی‏ رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد برا‏ی‏ لحظه ا‏ی‏ ا‏ی‏ن‏ تصور بر هم م‏ی‏ ر‏ی‏زد،‏ اما ط‏ی‏ ه‏مان‏ لحظه کوتاه خسارت ها‏ی‏ شد‏ی‏د‏ی‏ وارد م‏ی‏ شود.
‏با‏ توجه به پ‏ی‏شرفت‏ ها‏یی‏ که در حوزه علوم مختلف صورت گرفته است، دانشمندان توانسته اند ن‏ی‏روها‏یی‏ را که باعث زم‏ی‏ن‏ لرزه م‏ی‏ شود، شناسا‏یی‏ کنند. علاوه بر آن با استفاده از فناور‏ی‏ ها‏ی‏ نو‏ی‏ن‏ م‏ی‏ توان شدت ‏ی‏ک‏ زلزله و مکان آن را حدس زد. مهم تر‏ی‏ن‏ کار باق‏ی‏ مانده آن است که راه‏ی‏ برا‏ی‏ پ‏ی‏ش‏ گو‏یی‏ زم‏ی‏ن‏ لرزه ب‏ی‏اب‏ی‏م‏ تا مردم هنگام وقوع آن غافلگ‏ی‏ر‏ نشوند.
2
‏●‏ ‏تکان ها‏ی‏ زم‏ی‏ن‏:
‏زم‏ی‏ن‏ لرزه در واقع ارتعاش‏ی‏ است که در طول پوسته زم‏ی‏ن‏ به حرکت در م‏ی‏ آ‏ی‏د‏. اگر ‏ی‏ک‏ کام‏ی‏ون‏ بزرگ از نزد‏ی‏ک‏ی‏ منزل شما عبور کند، خ‏ی‏ابان‏ را به لرزه م‏ی‏ آورد و شما احتمالاً لرزه ها‏ی‏ خانه را احساس م‏ی‏ کن‏ی‏د،‏ در ا‏ی‏ن‏ حالت م‏ی‏ توان گفت که زم‏ی‏ن‏ لرزه کوچک‏ی‏ رخ داده است، اما کلمه ‏زم‏ی‏ن‏ لرزه معمول‏ی‏ به حوادث‏ی‏ اطلاق م‏ی‏ شود که در آن منطقه بزرگ‏ی‏ همانند ‏ی‏ک‏ شهر تحت تأث‏ی‏ر‏ ا‏ی‏ن‏ لرزش قرار گ‏ی‏رد‏.
‏▪‏ ‏برا‏ی‏ وقوع ‏ی‏ک‏ زم‏ی‏ن‏ لرزه چند دل‏ی‏ل‏ م‏ی‏ توان ذکر کرد:
‏- فوران گدازه ها‏ی‏ آتشفشان‏ی‏
‏- برخورد ‏ی‏ک‏ شهاب سنگ
‏- انفجارها‏ی‏ ز‏ی‏رزم‏ی‏ن‏ی‏ (برا‏ی‏ مثال ‏ی‏ک‏ آزما‏ی‏ش‏ هسته ا‏ی‏ ز‏ی‏رزم‏ی‏ن‏ی‏)
‏- فرو ر‏ی‏ختن‏ ‏ی‏ک‏ سازه (همانند تخر‏ی‏ب‏ ‏ی‏ک‏ معدن)
‏اما‏ اصل‏ی‏ تر‏ی‏ن‏ دل‏ی‏ل‏ وقوع زم‏ی‏ن‏ لرزه را م‏ی‏ توان حرکات صفحه ها‏ی‏ (Plates‏) زم‏ی‏ن‏ دانست.هر از گاه‏ی‏ در اخبار م‏ی‏ شنو‏ی‏م‏ که زم‏ی‏ن‏ لرزه ا‏ی‏ رو‏ی‏ داده است، اما با‏ی‏د‏ دانست که زم‏ی‏ن‏ لرزه پد‏ی‏ده‏ ا‏ی‏ است که هر روز در کره زم‏ی‏ن‏ رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد. براساس تحق‏ی‏قات‏ جد‏ی‏د‏ هرساله حدود سه م‏ی‏ل‏ی‏ون‏ ‏زم‏ی‏ن‏ لرزه رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد، ‏ی‏عن‏ی‏ هشت هزار زم‏ی‏ن‏ لرزه در روز ‏ی‏ا‏ هر ۱۱ ثان‏ی‏ه‏ ‏ی‏ک‏ زم‏ی‏ن‏ لرزه.
‏- حرکت صفحه ها در خلاف جهت ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ و دور شدن از هم.‏
‏- ضمن حرکت در خلاف جهت به همد‏ی‏گر‏ بمالند.
‏اگر‏ دو صفحه از ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ دور شوند گدازه ها‏یی‏ که از سنگ ها‏ی‏ مذاب تشک‏ی‏ل‏ شده اند، از ب‏ی‏ن‏ صفحه ها‏ی‏ پوسته زم‏ی‏ن‏ خارج م‏ی‏ شوند (ا‏ی‏ن‏ عمل اغلب در کف اق‏ی‏انوس‏ ها رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد) هنگام‏ی‏ که ا‏ی‏ن‏ گدازه ها سرد شوند، سخت شده و به شکل پوسته ها‏ی‏ جد‏ی‏د‏ در م‏ی‏ آ‏ی‏ند‏ که فاصله ب‏ی‏ن‏ دو صفحه ‏را‏ پر م‏ی‏ کنند. اگر دو صفحه به سمت ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ به حرکت درآ‏ی‏ند،‏ معمولاً ‏ی‏ک‏ صفحه به ز‏ی‏ر‏ صفحه د‏ی‏گر‏ م‏ی‏ خزد. در بعض‏ی‏ موارد، هنگام‏ی‏ که دو صفحه به ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ فشار م‏ی‏ آورند، برا‏ی‏ ه‏ی‏چ‏ کدام از صفحه ها امکان ندارد که به ز‏ی‏ر‏ صفحه د‏ی‏گر‏ برود، در ا‏ی‏ن‏ صورت ا‏ی‏ن‏ دو صفحه ضمن فشار آورد
3
‏ن‏ به همد‏ی‏گر‏ ‏ی‏ک‏ رشته کوه را به وجود م‏ی‏ آورند. در بعض‏ی‏ مواقع ن‏ی‏ز‏ صفحه ها ضمن عبور از کنار ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ به همد‏ی‏گر‏ فشار وارد م‏ی‏ کنند. برا‏ی‏ مثال تصور کن‏ی‏د‏ ‏ی‏ک‏ صفحه به سمت شمال و د‏ی‏گر‏ی‏ به سمت جنوب حرکت کند.
‏در‏ ا‏ی‏ن‏ صورت ا‏ی‏ن‏ صفحه ها از محل تماس به ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ ن‏ی‏رو‏ وارد م‏ی‏ سازند.
‏در‏ جا‏یی‏ که ا‏ی‏ن‏ صفحات به ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ م‏ی‏ رسند، گسل تشک‏ی‏ل‏ م‏ی‏ شود. در حق‏ی‏قت‏ گسل ترک ها‏یی‏ در پوسته زم‏ی‏ن‏ است که در دو طرف صفحه ها‏یی‏ که در خلاف جهت ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ در حال حرکت هستند، مشاهده م‏ی‏ شود. احتمال وقوع زلزله در اطراف خطوط گسل ب‏ی‏شتر‏ از هر جا‏ی‏ د‏ی‏گر‏ است. گسل ها انواع مختل‏ف‏ی‏ دارند که براساس موقع‏ی‏ت‏ خط گسل و چگونگ‏ی‏ حرکت دو صفحه نسبت به هم تقس‏ی‏م‏ بند‏ی‏ م‏ی‏ شود. در تمام انواع گسل ها، صفحه ها کاملاً به ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ فشار وارد م‏ی‏ سازند و در نت‏ی‏جه‏ هنگام حرکت آنها اصطکاک شد‏ی‏د‏ی‏ به وجود م‏ی‏ آ‏ی‏د‏. اگر ن‏ی‏رو‏ی‏ اصطکاک بس‏ی‏ار‏ شد‏ی‏د‏ باشد مانع حرکت آنها م‏ی‏ شود در ا‏ی‏ن‏ حالت فشار‏ی‏ که باعث ا‏ی‏جاد‏ گسل م‏ی‏ شود افزا‏ی‏ش‏ م‏ی‏ ‏ی‏ابد‏.
‏اگر‏ م‏ی‏زان‏ ا‏ی‏ن‏ فشار از حد مع‏ی‏ن‏ی‏ ب‏ی‏شتر‏ شود، بر ن‏ی‏رو‏ی‏ اصطکاک غلبه م‏ی‏ کند و صخره ها ناگهان م‏ی‏ شکنند.به عبارت د‏ی‏گر،‏ هنگام‏ی‏ که صخره ها به ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ فشار وارد م‏ی‏ کنند، انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ به وجود م‏ی‏ آ‏ی‏د‏ و هنگام‏ی‏ که صخره ها به حرکت درم‏ی‏ آ‏ی‏ند،‏ انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ به جنبش‏ی‏ تبد‏ی‏ل‏ م‏ی‏ شود. اغلب زم‏ی‏ن‏ لرزه ها در اطراف مرز صفحه ها‏ی‏ زم‏ی‏ن‏ ساخت‏ی‏ رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد ز‏ی‏را‏ در ا‏ی‏ن‏ منطقه در اثر حرکت صفحه ها منطقه گسل به وجود م‏ی‏ آ‏ی‏د‏ که دارا‏ی‏ گسل ها‏ی‏ متعدد و به هم پ‏ی‏وسته‏ ا‏ی‏ است. در منطقه گسل، آزاد شدن انرژ‏ی‏ جنبش‏ی‏ در ‏ی‏ک‏ گسل ممکن است باعث افزا‏ی‏ش‏ انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل در گسل کنار‏ی‏ شود که ا‏ی‏ن‏ عمل به زم‏ی‏ن‏ لرزه د‏ی‏گر‏ی‏ منجر م‏ی‏ شود.
‏به‏ هم‏ی‏ن‏ دل‏ی‏ل‏ است که گاه‏ی‏ در ‏ی‏ک‏ منطقه کوچک زلزله ها‏ی‏ متعدد‏ی‏ در فاصله ها‏ی‏ زمان‏ی‏ کم رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد.البته گاه‏ی‏ اوقات زم‏ی‏ن‏ لرزه ها‏یی‏ در وسط ا‏ی‏ن‏ صفحه ها ن‏ی‏ز‏ رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد. ‏ی‏ک‏ی‏ از شد‏ی‏دتر‏ی‏ن‏ زم‏ی‏ن‏ لرزه ها‏ی‏ ثبت شده زم‏ی‏ن‏ لرزه ا‏ی‏ است که در صفحه قاره ا‏ی‏ آمر‏ی‏کا‏ی‏ شمال‏ی‏ در سال ۱۸۱۱ و ۱۸۱۲ اتفاق افتاد. دانشمندان در دهه ۱۹۷۰ در‏ی‏افتند‏ که احتمالاً منشاء ا‏ی‏ن‏ زم‏ی‏ن‏ لرزه ‏ی‏ک‏ منطقه گسل ۶۰۰ م‏ی‏ل‏ی‏ون‏ ساله است که ز‏ی‏ر‏ لا‏ی‏ه‏ ها‏ی‏ متعدد سنگ و صخره مدفون شده بود.
4
‏●‏ ‏امواج زم‏ی‏ن‏ لرزه :
‏درست‏ مثل هنگام‏ی‏ که درسطح آب اغتشاش رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد، انرژ‏ی‏ آن به صورت امواج منتقل م‏ی‏ شود، وقت‏ی‏ که شکست ‏ی‏ا‏ جابه جا‏یی‏ در پوسته زم‏ی‏ن‏ رو‏ی‏ م‏ی‏ دهد، انرژ‏ی‏ آن به صورت امواج زم‏ی‏ن‏ لرزه منتقل م‏ی‏ شود. در هر زم‏ی‏ن‏ لرزه ا‏ی‏ چند نوع موج مختلف مشاهده م‏ی‏ شود. امواج اصل‏ی‏ از لا‏ی‏ه‏ ها‏ی‏ داخل‏ی‏ زم‏ی‏ن‏ عبور م‏ی‏ کنند، در حال‏ی‏ که امواج سطح‏ی‏ از سطح م‏ی‏ گذرند. اغلب و‏ی‏ران‏ی‏ ها‏ی‏ زلزله توسط امواج سطح‏ی‏ - که امواج L‏ هم نام‏ی‏ده‏ م‏ی‏ شوند _ به وجود م‏ی‏ آ‏ی‏د،‏ ز‏ی‏را‏ ا‏ی‏ن‏ امواج ارتعاشات شد‏ی‏د‏ی‏ را به وجود م‏ی‏ آورند. هنگام‏ی‏ که امواج اصل‏ی‏ به سطح زم‏ی‏ن‏ رس‏ی‏دند،‏ امواج سطح‏ی‏ ‏را‏ به وجود م‏ی‏ آورند.امواج اصل‏ی‏ خود به دو گروه مهم تقس‏ی‏م‏ بند‏ی‏ م‏ی‏ شوند:
‏امواج‏ اول‏ی‏ه‏ که امواج P‏ ن‏ی‏ز‏ نام‏ی‏ده‏ م‏ی‏ شوند، با سرعت ۵/۱ تا ۸ ک‏ی‏لومتر‏ در ساعت حرکت م‏ی‏ کنند. سرعت حرکت ا‏ی‏ن‏ امواج به جنس زم‏ی‏ن‏ی‏ که ا‏ی‏ن‏ امواج از آنها عبور م‏ی‏ کنند بستگ‏ی‏ دارد. سرعت ا‏ی‏ن‏ امواج از موج ها‏ی‏ د‏ی‏گر‏ ب‏ی‏شتر‏ است و بنابرا‏ی‏ن‏ سر‏ی‏ع‏ تر به سطح زم‏ی‏ن‏ م‏ی‏ رسند. ا‏ی‏ن‏ ام‏واج‏ قابل‏ی‏ت‏ عبور از جامدات، ما‏ی‏عات‏ و گازها را دارند و به هم‏ی‏ن‏ دل‏ی‏ل‏ به طور کامل از زم‏ی‏ن‏ عبور م

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

دانلود دانلود مقاله در مورد زلزله چیست 24 ص

دانلود-مقاله-در-مورد-زلزله-چیست-24-ص
دانلود مقاله در مورد زلزله چیست 24 ص
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 28
حجم فایل: 592 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 28 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏چکیده:
‏یکی از عوامل مهم و موثردر برنامه ریزی و انجام اقدامات حفاظتی در خصوص ابنیه تاریخی ، زمین لرزه است . درکشور ما بسیاری از بناهای ارزشمند تاریخی در معرض فرسایش توسط عوامل طبیعی و به خصوص زلزله می باشند و تاکنون نیز با وجود اقدامات مرمتی صورت گرفته ، آسیب های جبران ناپذیری از این موضع بر میراث فرهنگی وارد شده است. این نوشتار با طرح تئوریک مبحث زلزله در ارتباط با ابنیه تاریخی میراث فرهنگی ، ‏حال ‏به شناخت طبیعت این پدیده و ابعاد و وجوه آن می پرداز‏یم .
‏2
‏زلزله چیست‏:
‏حالت خاصی از تغییر شکل توده های سنگی است که در آن پدیده های ‏گسیختگی در مقیاس متفاوت رخ می دهد. یا هر نوع لرزش زمین در اثر عبور امواج لرزه ای ‏زلزله است. عامل ایجاد مواج لرزه ای پاسخ زمین به انرژی های اندوخته است. نظریه Elastic rebound ‏که پس از زلزله 1906 سن فرانسیسکو توسط راید (Reid) ‏ارائه گردیده و ‏قادر است نحوه بروز زلزله را به وسیله اعمال تنش به طرفین یک گسل، به صورت ذیل ‏توجیه نمایند: اجسام در برابر نیرو تا حد الاستیک مقاومت کرده و انرژی را در خود ‏ذخیره می کنند اما با افزایش تنش در بیش از حدالاستیک، سنگ می شکند و امواج لرزه ای ‏را آزاد می کند و بعد به شکل اولیه خود برمی گردند. اگر این نیرو در اعماق به سنگ ‏وارد شوند سنگ خاصیت شکل پذیر از خود نشان می دهند. عمقی که در آن زمین لرزه رخ می ‏دهد زون لرزه زا( (schisosphere ‏نامیده می شود.
‏مشخصات زلزله
‏کانون ‏ژرفی یا مرکز زلزله ( Hypocenter) ‏یا (Focus): ‏جایی است که در اثر گسیختگی در پوسته ‏امواج لرزه ای آزاد می شود.
‏کانون سطحی زلزله (Epicenter): ‏نزدیکترین فاصله ‏کانون به سطح زمین است که به طور طبیعی دارای بیشترین شدت لرزش است.
‏ژرفای زلزله (Focal Depth): ‏فاصله بین کانون ژرفی زلزله تا سطح زمین است.
‏فاصله زلزله (R‏): فاصله بین مرکز سطحی تا ایستگاه ثبت زلزله است.
‏زلزله ها بر ‏پایه ژرفا به انواع زیر تقسیم می شوند:
‏زلزله های کم ژرفا: با عمق کمتر از 70 ‏کیلومتر
‏3
-‏زلزله های با ژرفا متوسط: عمق 300-100 کیلومتر
-‏زلزله ‏های باژرفای بیشتر از 300 کیلومتر
‏گروه زلزله:( Earthquake group)
‏زلزله یک لرزش واحد نیست بلکه به صورت دسته ای از لرزشها ست.اگر نمودار گروه زلزله ‏را در طول زمان رسم کنیم یک لرزه شاخص یا وجود دارد که بزرگترین لرزش است .زمین لرزه هایی قبل از لرزش ‏اصلی ( Main shock ) ‏پیش لرزه و لرزه بعد از زلزله اصلی ‏را پس لرزه گویند.معمولا پس لرزه ها فراوان ‏ترند.

‏شکل(1): مشخصات ‏زلزله
‏عوامل موثر در ایجاد ‏زلزله ‏:
‏الف) زلزله های مصنوعی
‏به طور خلاصه عوامل زیر باعث ایجاد این ‏زلزله ها می شوند:
‏-‏ ‏پر و خالی کردن مخازن و دریاچه های سدهای بزرگ با طول ‏تاج بیشتر 100 m
‏- ایجاد چاههای بهره برداری و تزریق آب
‏- ‏انفجارات ‏هسته ای
‏- ‏انفجارات معادن و باربرداری از آنها به صورت برداشتن حجم زیادی از ‏سنگها
‏ب ) زلزله های طبیعی
‏4
‏- ‏فورانهای آتشفشانی
‏-فروریختن ‏غارهای زیرزمینی
‏- ‏زمین لرزه های تکتونیکی : که 90% زلزله ها از این ‏نوعند.
‏نحوه آزاد شدن انرژی :
- ‏پیشلرزه :
‏گاهی ‏پیش از بروز زلزله اصلی , لرزه هایی با بزرگی کمتر از زلزله اصلی به وقوع می پیوندد ‏که معمولا فراوانی آنها با نزدیک شدن به زمان وقوع لرزه اصلی افزایش می یابد.
- ‏لرزه اصلی :
‏در اینجاست که بیشترین انرژی ذخیره شده در محیط به ‏یکباره آزاد می شود .

-‏پسلرزه:
‏لرزه های خفیفی است که اغلب پس ‏از لرزه اصلی در پیرامون کانون زلزله روی میدهند.فراوانی آنها با گذشت زمان کاهش می ‏یابد.
-‏دسته لرزه :
‏مجموعه ای از لرزه های رویداده در یک منطقه ‏که در مقطع زمانی هفته یا ماه به وقوع می رسد. فراوانی آنها پس از رسیدن به یک حد ‏بیشینه کاهش می یابد.
‏ - ‏ریز لرزه :
‏زلزله هایی با بزرگای 3 یا کوچکتر می باشند.اغلب افزایش ناگهانی ‏و منظم آنها نشانه قریب الوقوع بودن زمین ه : لرزه اصلی را نشان می دهد.(شکل2).

‏امواج ‏زلزله (Earthquake waves)‏:

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

دانلود دانلود مقاله در مورد زعفران ( تولید و صادرات ) 25 ص

دانلود-مقاله-در-مورد-زعفران-(-تولید-و-صادرات-)-25-ص
دانلود مقاله در مورد زعفران ( تولید و صادرات ) 25 ص
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .DOC
تعداد صفحات: 21
حجم فایل: 194 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 21 صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

‏0
‏زعفران ( تولید و صادرات )
‏مقدمه‏:‏
‏زراعت زعفران از ویژگیهای خاص برخوردار است . نیاز اندک آن به آب، امکان بهره برداری محصول به مدت‏ ‏7‏ سال ،سهولت در امر نگهداری محصول زعفران ، حمل و نقل آن و نیز عدم نیاز مراحل کاشت ، داشت و برداشت محصول به ماشین آلات زراعی سنگین و اشتغالزایی و بازده اقتصادی بالا از پتانسیل های زراعت زعفران محسوب می شود . افزایش مصارف صنعتی دارویی و غذایی زعفران می تواند در امر افزایش سطح زیر کشت این محصول که به طلای سرخ ایران معروف می باشد بیانجامد . افزایش قیمت زعفران توجیه اقتصادی این محصول را بدنبال دارد.
‏ ‏ ‏ ( عظیمی . علی اکبر.1383 . مقاله زعفران)
‏زعفران از جنبه های مختلف غذایی ،دارویی ، زینتی و صنعتی اهمیت دارد . این محصول یک ماده غذایی مقوی است که مردم از آن به منظور خوشرنگ و خوشبو کردن انواع غذاها استفاده می کنند . زعفران محصولی است که از آن استفاده های دارویی فراوانی می شود . دلیل آن نیز وجود در صدی رو غن در زعفران است . از زعفران به عنوان ماده ای رنگزا و خوشبو کننده در صنعت داروسازی ، پنیر سازی ، شیرینی سازی و تهیه انواع شربت و بستنی استفاده می شود . در صنایع دیگر از جمله رنگ آمیزی کاغذ و ابریشم نیز از زعفران استفاده می کنند . در گذشته های دور از زعفران به عنوان مرکب برای نوشتن و نقاشی استفاده می شده است . ‏‌‌‏
‏1
‏ (مجله صالحین روستا . 1383)
‏نمای شماتیک گیاه زعفران
‏3
‏مشخصات گیاهشناسی :
‏ ‏زعفران گیاهی است علفی، چند ساله ، بدون ساقه که از طریق غیر جنسی و توسط پیاز آن تکثیر می شود.تعداد گونه های زعفران بین 80 تا 100 گونه است‏.‏ پیاز زعفران از نوع توپر به قطر تقریباً 3تا5 سانتیمتر و پوششی قهوه ای رنگ داردو هر پیاز زعفران شش تا نه برگ چمنی مانند و نیزه ای شکل بوجود می آورد. گل زعفران دارای سه گلبرگ و سه کاسبرگ تغییر شکل یافته و به رنگ بنفش با سه پرچم ‏ که طول میله پرچم دو برابر بساک است .‏ حاوی یک تخمدان است و ‏از قسمت تخمدان خامه باریکی خارج می شود این خامه طویل و کشیده بوده و به رنگ زرد کمرنگ است که ب‏به سه کلاله شفاف قرمز رنگ سه شاخه بطول 20 تا 30 میلی متر منتهی می گردد ، که پس از خشک شدن به عنوان زعفران تجارتی مورد استفاده قرار می گیرد . ‏زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می دهد .
‏ ( عظیمی . علی اکبر .1383. مقاله زعفران)
‏زیستگاه :
‏گیاهی است بومی هند و مدیترانه شرقی و در ایران ، اسپانیا ، هند ، فرانسه ، ایتالیا و خاور میانه کشت می شود .
‏قسمتهای مورد استفاده گیاه :
‏کلاله و خامه
‏ترکیبات شیمیایی :
‏زعفران حاوی یک اسانس مرکب از ترپنها ، الکلهای ترپنیث و استر ها ، گلیکوزید های تلخ (شامل کروسین ) ، کارتنوئید ، ویتامینها ، پیکروتین و پیکروکروسین .
‏(‏ مواد معطر (اسانس ) که مهم ترین ترکیب آن سافرانال می باشد که گاهی تا 1درصد زعفران را تشکیل می دهد ‏)
‏ ( زارع زاده .عباس. 1378 .گزارش طرح تحقیقاتی )
‏خواص مهم دارویی گیاه :
‏این گیاه جهت درمان اسهال خونی ، تب ، یرقان ، بزرگ شدن طحال ، عفونتهای ادراری،پایین آورنده قند خون و گاهی جهت درمان ناراحتیهای پوستی استفاده می شود . زعفران مقوی ، مفرح ، محرک اعصاب ، نشاط آور و مفید برای دستگاه تنفسی است . در طب گیاهی چینی کلاله زعفران جهت درمان گرفتگی سینه ، تحریک عادت ماهیانه و برطرف کردن دردهای شکمی مورد استفاده قرار می گیرد. زعفران به علت دارا بودن مواد تلخ موجبات سهولت هضم غذا را فراهم می سازد و از طرف دیگر به علت داشتن اسانس اثر محرک اعصاب دارد .از نظر درمانی دارای اثر مسکن روی اعصاب سطحی بدن است .
‏3
‏ ‏(زارع زاده . عباس .1378. گزارش طرح‏ تحقیقاتی‏ )
‏زعفران برای درمان بی خوا بی نیز مفید است . شب قبل از خواب نیم قاشق چایخوری از پودر زعفران با کمی عسل میل شود . روغن زعفران باعث سر باز کردن دمل و کورک است . دم کرده 15 گرم در یک لیتر آب اختلالات قاعدگی را برطرف می کند . ضماد زعفران برای جلو گیری از رطوبت و آبریزش چشم و تسکین قرمزی آن سودمند است .
‏ ‏ ‏( جانزاده.علی 1377. اعجاز گیاهان دارویی‏)
‏زعفران در فارماکوپه ی اروپا (کتاب رسمی داروسازی) قید شده و به شکل تنطوری با نام OpiiCrocata‏ Tinctura‏ ‏وجود دارد . ‏هم چنین عصاره ی آن به صورت محصولی به نام Bitters‏ Swedish‏ توسط کارخانجات مختلف تهیه و جهت مصارف دارویی مختلف عرضه می شود . بر حسب آزمایش هایی که در اروپا انجام شده است ، زغفران خاصیت کاهش چربی و کلسترول خون و افزایش نفوذ اکسیژن در پلاسما را در موش آزمایشگاهی از خود نشان داده است . در طب عوام نقاط مختلف جهان ، زعفران به عنوان آرام بخش ، ضد اسپاسم ، اشتها آور و مقوی معده استفاده می شود . در کشور آلمان زعفران به عنوان آرام بخش ، درمان درد معده و شکم و آسم مصرف می شود .
‏طرز استفاده :
‏از زعفران می توان به شکل های مختلف استفاده کرد ‏:
‏دم کرده ‏دم کرده زعفران یا چای زعفران‏
‏2گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیمساعت روی آتش بسیارملایم بگذارید تا دم بکشد .
‏تنطور زعفران‏:
‏ یک گرم زعفران‏ را سائیده و با 10 گرم الکل سفید 80 درجه مخلوط کزده و در شیشه ریخته و در آنرا ببندید . این شیشه رادر جای تاریکی گذاشته و هر روزه آنرا تکان دهید پس از دو هفته آنرا صاف کرده و از آن استفاده کنید .
‏گرد زعفران‏ :

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

دانلود دانلود مقاله در مورد زعفران 100 ص

دانلود-مقاله-در-مورد-زعفران-100-ص
دانلود مقاله در مورد زعفران 100 ص
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 102
حجم فایل: 195 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 102 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏2
‏تاریخچه زعفران
‏زعفران با نام علمی کرکوس ساتیوس Crocus‏ Sativus‏ ‏ ‏از خانواده زنبقیان Iridaceae‏ ‏ ‏می باشد. در برخی منابع، مثلا در ‏ ‏دائره المــعارف آمریکانا‏ ‏ Americana Encyclopedia‏ ‏ ذکر شده است که این کلمه از کریکوس Corycus‏ که نام منطقه ای در سیلیسیا Cilicia‏ واقع در شرق مدیترانه می باشد گرفته شده است. عده ای مبداء زعفران را ایالت قدیم ماد ایران می دانند، برخی از محققین نیز خاستگاه زعفران را در منطقه وسیعتری از کره زمین شامل یونان، ترکیه، آسیای صغیر و ایران می دانند.
ایرانیان ضمن صدور زعفران به بسیاری از نقاط جهان باستان، خواص آن را به یونانیها، رومیها، چینیها و اقوام سامی‏ ‏ از جمله عربها معرفی کردند و شیوه زراعت آن را در سده های اول تا چهارم هجری به امم اسلامی پیرامون مدیترانه آموختند. به این ترتیب که نخستین زعفران زارها به وسیله ایرانیان تبعید شده توسط معاویه در نواحی شام دایر شدند، سپس کاشت زعفران در شمال افریقا‏ ‏ و اندلس (اسپانیای اسلامی) وصقلیه (سیسیل) رواج یافت و اقوام ایرانی همچون رستمیان و بنوطبری در انتقال فرهنگ زعفرانکاری
‏3
‏ ‏ مؤثر بودند. ‏ ‏
مستندات تاریخی بیانگر این واقعیت است که ایرانیان از روزگاران کهن به زر و زعفران علاقه و توجهی بلیغ داشته اند به طوری که در جشن ها و سرور ها و مجالس بزم و نشاط مانند عروسی ها و اعیاد، یا استقبال از بزرگان و زائران زر و زعفران نثار قدمها می کردند. در برپایی با شکوهتر این گونه آئین ها،‏ ‏ ضمن آذین بندی و آینه بندان، سکه های زرین و سیمین را به همراه زعفران‏ ‏ و گل و نقل بر سر عروس و داماد یا شخصیتهای مورد نظر، و گاهی همه حاضران در این گونه مراسم‏ ‏ می ریختند. در برخی ازمراسم زعفران را به تنهایی، یا همراه با مشک وعنبر و عود دود می کردند و گلاب می پاشیدند. ‏ ‏
درعصرهخامنشیان زعفران برای تزئین گرده های نان ومعطر کردن خوراکها به کار می رفته است. فردیناند یوستی ضمن شرح زندگانی داریوش نوشته است: ((شاه ایران تن خود را روغنی معطر می مالید که عبارت بود از مخلوط روغن آفتاب گردان که در پیه شیر پخته و با زعفران و شراب خرما تهیه میشد)). در دوره پارتها زعفران ایران به یونان و روم می رفت، بعدا چین هم از مشتریان زعفران ایران شد. در عصر ساسانیان کاشت زعفران در قم و بون نیز رایج گردید و مرغوبیت محصول آنها شهرت یافت. در همان روزگار زعفران در پرداخت کاغذهای گران قیمت کاربرد پیداکرد، اما پیشتر از آن محلول
‏4
‏ ‏ زعفران به عنوان مرکب تحریراستفاده می شد،وتا قرنها بعددرترکیب مرکبهای تحریر مرغوب به کار می رفته است. از انواع مرکب زعفرانی کم رنگ و پر رنگ (از زرد کمرنگ تا قرمز خونین) برای نوشتن عنوان فرمانها و نامه های سلاطین و خلیفگان و امرا، و همچنین در تحریر عنوانها و سرفصلهای کتب و رسالات و نیز در تذهیب و تشعیر ، و در تصویر ها و نقوش حواشی و متن استفاده می شده است. افزون بر اینها در تحریر دعاهای مقدس و همچنین تعویذ ها و طلسم های خاص‏ ‏ بر روی کاغد و پارچه و گاهی کفن، مرکب زعفران به کار می رفته است . ‏ ‏
در منابع پهلوی زعفران با نام پارسی (کرکم) ثبت شده است. در یک ترجمه بندهش زعفران جزو اسپرغم ها یا عطرها یا گیاهان خوشبوی به حساب آمده، و در ترجمه دیگری از این کتاب، زعفران در شمار گیاهان رنگ کننده پارچه ذکر شده است. کلمه زعفران یک واژهء عربی یا احتمالا معرب است که ریشه و وجه اشتقاق آن ناشناخته مانده، گو اینکه در منابع غربی برای این کلمه و کلمه‏ ‏ ‏کرکم‏ ‏ مبنای سومری‏ ‏ عنوان شده است. این نظر قابل تامل در صورتی به واقعیت نزدیک است که مبدا سومریان از نواحی زعفران خیز ایران باشد، یا بتوان آنها را همان بومیان رانده شده از ایران زمین، پس از هجوم آریاهای دامدار و شبان پیشه پنداشت.
در منابع لغت فارسی و عربی دهها کلمه به معنی زعفران ثبت شده است. اما این کلمات به ندرت در مآخذ و متون کهن فارسی به کار رفته است. مثلا کلمه کرکم در نوشته ها و سروده های فارسی در موارد بسیار اندک ذکر شده است، اما کلمه زعفران با همه خصلتها و خصوصیات و خواص نباتیش
‏4
‏ ‏ مورد توجه بسیاری از ادبا و نویسندگان و شاعران قرار گرفته است، به طوری که با جرأت می توان گفت کلمه زعفران و تعبیرات و تشبیهات مربوط به آن به اندازه ای که در منابع و متون و دواوین فارسی آمده در آثار مکتوب هیچ یک از السنه جهانی به کار نرفته است.
کشت زعفران در گذشته ای بسیار دور در غالب مناطق مرکزی ایران متداول بوده است. شهرت زعفران قم در زمان قبل از اسلام حکایت از پیشینه کشت این گیاه در ایران قدیم دارد. در قرن دهم میلادی کشت زعفران توسط اعراب (که خود اعراب نیز آن را از ایرانیان آموخته بودند) در اسپانیا متداول گردید و متعاقب آن در قرن هجدهم در ناحیه ای به نام

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.