سورس کد آپلود در Asp.Net Mvc Core 2 . با بررسی صحت محتوای اپلود و حجم و اندازه تصویر و جلوگیری از اپلود غیرمجاز.
تعداد صفحات | 0 |
حجم | 14584 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | zip |
دسته بندی | سورس کد |
پاورپوینت بازی برد؛ راهکارهای دستیابی به استراتژی بُرد در 26 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx
تعداد صفحات | 26 |
حجم | 702 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | ppt |
دسته بندی | مدیریت |
پاورپوینت بازی برد؛ راهکارهای دستیابی به استراتژی بُرد در 26 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx
فهرست مطالب
استراتژی چیست؟
زنجیره یکپارچه انتخابها
آرمان پیروزی
حوزه فعالیت
روش دستیابی به موفقیت
روال منطقی استراتژی
تعیین ترکیب قابلیتها
سیستمهای مدیریتی
شناخت استراتژی
شش دام استراتژی
شش نشانه استراتژی بُرد
توضیحات
این فایل شامل پاورپوینتی با موضوع " بازی برد: راهکارهای دستیابی به استراتژی بُرد" می باشد که در حجم 26 اسلاید، همراه با تصاویر و توضیحات کامل تهیه شده است که می تواند توسط دانشجویان به عنوان ارائه کلاسی (سمینار و کنفرانس کلاسی) مورد استفاده قرار گیرد. پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و در تهیه آن کلیه اصول و علائم نگارشی و چیدمان جمله بندی رعایت گردیده است و قالب آن را نیز به دلخواه می توان تغییر داد.
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 16 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
پشینه
دکتر محمود حسابی اول بار ایده تاسیس یک دانشگاه مستقل و جامع و تمام مدرن در کشور را به وزرای دولت پهلوی ارائه داد. با پیگیری ایشان و دکتر علیاصغر حکمت سرانجام دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ با ادغام کردن دارالفنون, مدرسه علوم سیاسی, مدرسه طب[۱], مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی[۲],مدرسه فلاحت مظفر (اولین مدرسه کشاورزی در ایران), مدرسه صنایع و هنر (تاسیس توسط کمال الملک), مدرسه عالی معماری, مدرسه عالی حقوق, و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران در پردیسی در جنوب پارک لاله فعلی تهران دایر گشت.[۳] این دانشگاه بر اساس موسسات آموزش عالی فرانسه الگوبرداری شد و حتی طراحان ساختمان های دانشگاه تهران مهندسین فرانسوی بودند, و حتی دروس و برنامه های هنرکده (دانشکده هنرهای زیبای فعلی) دقیقا بر اساس الگوی موسسه اکول د بوزار طراحی گردید.
پردیس و بناهای این دانشگاه بتوسط معماران اروپایی رولاند دوبرول, ماکسیم سیرو, مارکوف, آلکساندر موزر, آندره گدارد, و محسن فروغی طراحی گردید.
در اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی ساختار درسی و پژوهشی دانشگاه رفته رفته به سمت الگوبرداری از سیستم دانشگاههای امریکایی شروع به حرکت نمود
پشینه
دکتر محمود حسابی اول بار ایده تاسیس یک دانشگاه مستقل و جامع و تمام مدرن در کشور را به وزرای دولت پهلوی ارائه داد. با پیگیری ایشان و دکتر علیاصغر حکمت سرانجام دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ با ادغام کردن دارالفنون, مدرسه علوم سیاسی, مدرسه طب[۱], مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی[۲],مدرسه فلاحت مظفر (اولین مدرسه کشاورزی در ایران), مدرسه صنایع و هنر (تاسیس توسط کمال الملک), مدرسه عالی معماری, مدرسه عالی حقوق, و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران در پردیسی در جنوب پارک لاله فعلی تهران دایر گشت.[۳] این دانشگاه بر اساس موسسات آموزش عالی فرانسه الگوبرداری شد و حتی طراحان ساختمان های دانشگاه تهران مهندسین فرانسوی بودند, و حتی دروس و برنامه های هنرکده (دانشکده هنرهای زیبای فعلی) دقیقا بر اساس الگوی موسسه اکول د بوزار طراحی گردید.
پردیس و بناهای این دانشگاه بتوسط معماران اروپایی رولاند دوبرول, ماکسیم سیرو, مارکوف, آلکساندر موزر, آندره گدارد, و محسن فروغی طراحی گردید.
در اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی ساختار درسی و پژوهشی دانشگاه رفته رفته به سمت الگوبرداری از سیستم دانشگاههای امریکایی شروع به حرکت نمود
پشینه
دکتر محمود حسابی اول بار ایده تاسیس یک دانشگاه مستقل و جامع و تمام مدرن در کشور را به وزرای دولت پهلوی ارائه داد. با پیگیری ایشان و دکتر علیاصغر حکمت سرانجام دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ با ادغام کردن دارالفنون, مدرسه علوم سیاسی, مدرسه طب[۱], مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی[۲],مدرسه فلاحت مظفر (اولین مدرسه کشاورزی در ایران), مدرسه صنایع و هنر (تاسیس توسط کمال الملک), مدرسه عالی معماری, مدرسه عالی حقوق, و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران در پردیسی در جنوب پارک لاله فعلی تهران دایر گشت.[۳] این دانشگاه بر اساس موسسات آموزش عالی فرانسه الگوبرداری شد و حتی طراحان ساختمان های دانشگاه تهران مهندسین فرانسوی بودند, و حتی دروس و برنامه های هنرکده (دانشکده هنرهای زیبای فعلی) دقیقا بر اساس الگوی موسسه اکول د بوزار طراحی گردید.
پردیس و بناهای این دانشگاه بتوسط معماران اروپایی رولاند دوبرول, ماکسیم سیرو, مارکوف, آلکساندر موزر, آندره گدارد, و محسن فروغی طراحی گردید.
در اواخر دهه ۱۹۴۰ میلادی ساختار درسی و پژوهشی دانشگاه رفته رفته به سمت الگوبرداری از سیستم دانشگاههای امریکایی شروع به حرکت نمود
[۵]: بطور نمونه دانشکده کشاورزی این دانشگاه به کمک دانشگاه یوتا توسعه و گسترش یافت.
اما نمونه های دیگری نیز میتوان بر شمرد: در سال ۱۹۵۴ موسسه علوم اداری دانشگاه بکمک دانشگاه کالیفرنیا جنوبی و به ریاست دکتر هری مارلو از این دانشگاه آغاز به ارائه مدارج دکترا نمود. در سال ۱۹۵۸ موسسه روزنامه نگاری دانشگاه تهران بکمک دانشگاه ویرجینیا و دکتر جیمز ولارد آغاز به کار نمود. و دانشگاه جانز هاپکینز امریکا بود که در سال ۱۹۶۵ رشته دکترای بیماریهای سلولی (cytopathology) را راه اندازی نمود.
پس از انقلاب فرهنگی و در سال ۱۹۸۶ دانشکده های علوم پزشکی از دانشگاه تهران رسما بدستور بخشنامه جدید دولت جدای و مستقل گردیدند و دانشگاه علوم پزشکی تهران را تشکیل دادند. اما بر اساس تفاهم نامه بین دو دانشگاه, اعضای هیات علمی دانشجویان وپژوهشگران دو دانشگاه کماکان متعهد هستند مقالات علمی و پژوهشی خود را در مجلات وکتب وکنفرانس های خارجی وبین المللی با یک نام به چاپ برسانند.
تاریخچه
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..docx) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 35 صفحه
قسمتی از متن word (..docx) :
2
پشم سنگ چیست؟
پشم سنگ که در زبان انگلیسی Rock Wool نامیده میشود، جزو خانواده عایقهای حرارتی متشکل از الیاف معدنی است به همین دلیل گاهی به آن Mineral Wool هم اطلاق میشود.ماده اولیه اصلی برای تولید این عایق، سنگ بازالت، از گروه سنگهای آذرین است که بازمانده فعالیتهای آتشفشانی است و در کشور ما به وفور وجود دارد. محصولات عایق پشم سنگ نقش مهمی (چشمگیری) در صرفه جویی انرژی به وسیله کاهش مصرف انرژی در خانهها، ساختمانهای اداری و تجاری و کارخانههای تولیدی دارند. عایق کاری اصولی کمک میکند که در خانهها و محل کارمان انرژی فوق العاده کمتری مصرف شود.صرفه جویی در مصرف انرژی به وسیله عایق کاری به محیط زیست نیز کمک میکند. عایق پشمسنگ به وسیله کاهش انرژی مورد لزوم برای گرم یا سرد کردن خانهها و ساختمانهای تجاری از متصاعد شدن دی اکسید کربن بیشتر از کارخانههای مواد برق برای گرمایش و سرمایش ساختمانها جلوگیری میکند.
خواص کلی:
مهمترین ویژگی عایق پشم سنگ مقاومت استثنایی آن در برابر آتش است. پشم سنگ آتشگیر نیست و مشتعل نمیشود در نتیجه به عنوان نوعی حفاظ در برابر آتش شناخته شده است. به همین دلیل در اکثر کشورها تخفیفهای ویژهای در مورد بیمه ساختمانهایی که با پشم سنگ عایق شده باشند قائل میشوند. پشم سنگ محیط مناسبی برای رشد آفت، قارچ، باکتری و حشرات موذی نیست و به عنوان یک ماده غیرآلی در برابر این انگلها مصونیت دارد. بین انواع عایقهایی که تا به حال در دنیا ساخته شدهاند، پشم سنگ بیضرر ترین آنهاست و با محیطزیست کاملا سازگار است. برخلاف عایقهای دیگر در این گروه، پشم سنگ آسیبی به پوست نمیرساند و باعث سوزش آن نمیشود. همچنین با تمام مصالحی که در ساختمان و صنایع به کار میروند سازگار است و تماس آن با این مصالح مشکلی به وجود نمیآورد.
عملکرد در برابر آتش:
یکی از مهمترین ویژگیهای عایق پشم سنگ، ایستایی استثنایی آن در برابر آتش است. پشم سنگ آتش گیر نیست، مشتعل نمیشود و در نتیجه به عنوان نوعی حفاظ در برابر آتش شناخته شده است. سازههای فلزی در ساختمانها هنگام بروز حریق در نتیجه جذب حرارت زیاد و داغ شدن، مقاومت مکانیکی خود را از دست داده و بر اثر نرم شدن تغییر شکل میدهند و این مسئله باعث فرو ریختن کل سازه میشود. برای جلوگیری از این مسئله سازههای فلزی خصوصا ستونها و تیرهای ساختمان را با روشهای مناسب به وسیله پشم سنگ عایق کاری میکنند و بدین ترتیب در صورت تداوم حریق حتی تا ده ساعت هیچ مشکلی برای سازههای ساختمان به وجود نمیآید. به همین دلیل در برخی از کشورها شرکتهای بیمه برای ساختمانهایی که به این شکل عایق کاری شده باشند تخفیفهای بسیار بالایی را قائل میشوند. همچنین تمام ساختمانهای موجود روی سکوهای نفتی که برای اسکان پرسنل در نظر گرفته شده با عایق پشم سنگ ضد حریق میشوند تا در صورت بروز حریق و تا رسیدن نیروهای کمکی، پرسنل درون این ساختمانها ایمن باشند.
3
قابلیت رسانایی حرارتی:
قابلیت رسانایی حرارتی یکی از مهمترین ویژگیهای عایقهای حرارتی است. از نظر ترمودینامیک، انرژی حرارتی همواره تمایل دارد از طریق یک، دو یا هر سه پدیده همرفت، هدایت و تابش از منبع گرم به سمت منبع سرد جریان یابد. این جریان انرژی حرارتی تا وقتی ادامه مییابد که هر دو منبع به یک دمای واحد، که آن را دمای تعادل مینامند برسند. عمل عایق حرارتی پشم سنگ بدین گونه است که از انتقال انرژی حرارتی از هر سه طریق فوق جلوگیری میکند و در نهایت جریان انرژی قطع میشود و یا به حداقل میرسد. این خصوصیت مبنای صرفهجویی در مصرف انرژی به وسیله عایق کاری است. در ساختمان های مسکونی از عایق به منظور کاهش مصرف انرژی استفاده میشود. به عنوان مثال عملکرد (مقاومت حرارتی) لایه ای از عایق پشم سنگ به ضخامت یک متر است و همان کار دیوارهای قطور ساختمانهای قدیمی را انجام میدهد که سبب میشد این ساختمانها در زمستان گرم و در تابستان خنک باشند. به طور کلی کار عایق حرارتی این است که محیط گرم را گرم و محیط سرد را سرد نگه دارد. هر چه قابلیت رسانایی حرارتی کمتر باشد، کیفیفت عایق بهتر است. قابلیت رسانایی حرارتی پشم سنگ کمتر از چهل هزارم وات بر متر درجه کلوین میباشد.
ویژگیهای آگوستیکی :
عایق پشم سنگ از دو طریق به کاهش صدا کمک میکند، با کاهش انتقال صدا در میان اجزاء متشکله سازه و یا جذب صدا در سطح. افت انتقال صدا عبارت است از کاهش انرژی صوتی هنگام عبور از دیوار، کف، بام و غیره که در مجموع از خصوصیات محیط مادی است. صدا ممکن است در اثر ارتعاش هوا و یا در اثر ضربه مکانیکی ایجاد شود که هر کدام در جای خود باید مورد بررسی قرار گیرد.جذب صدا عبارت است از کاهش انرژی صوتی هنگامی که صدا از سطح منعکس میگردد. ضریب جذب صدا با عددی بین صفر و یک بیان میشود. اگر سطحی هیچ صدایی را جذب نکند، ضریب جذب صفر است. اگر 100% صدا جذب شود ضریب برابر با یک میشود. عایق پشم سنگ بازدهی بالایی در جذب و کاهش صدا دارد به همین دلیل در فرودگاهها، استودیوهای صدابرداری، زیر ریلها و در ایستگاههای متروی داخل شهری به منظور جلوگیری از انتقال ارتعاشات و صدا از عایق پشم سنگ استفاده میکنند. آزمایشها نشان میدهد که با طراحی و نصب عایقها میتوان به کاهش صدا تا تراز مورد نظر رسید. مقدار تضعیف انرژی صوتی در هنگام عبور از مواد بستگی به ضخامت آنها دارد. این مقدار در مورد پشم سنگ به ویژه در فرکانس های کم با افزایش ضخامت بالا میرود. گذاشتن فاصله هوایی مناسب در پشت عایق صدا، ضریب تضعیف آن را به نحو محسوسی افزایش میدهد.
3
محدوده دمای کارکر:
ایستایی موثر محصولات پشم سنگ در برابر دما در محدوده 150-تا 800 درجه سانتی گراد است. الیاف پشم سنگ در مقابل شعله مستقیم آتش (حدود 1000 درجه) تا 4 ساعت مقاومت میکنند. نقطه ذوب این الیاف بیش از 1000 درجه سانتی گراد است و توانایی کار مداوم در دامنه دمایی 150- تا 800 درجه سانتی گراد را دارند.محدوده دمای کارکرد محصولاتی که نوعی روکش دارند (غیر از گروه WM) بستگی به محدوده دمای کارکرد روکش آنها دارد. عامل پیوندی که در اکثر محصولات پشم سنگ استفاده میشود، در دمای حدود 220 درجه سانتی گراد تجزیه می شود ولی هیچگونه تاثیر منفی در خاصیت ترمودینامیکی عایق نخواهد داشت. نیروگاهها،پالایشگاههای نفت و گاز، مجتمعهای پتروشیمی، صنایع سیمان و صنایع سنگین بدون عایق کاری دقیق و اصولی تجهیزات و محیط کار خود قادر به فعالیت نمیباشند و عایق پشم سنگ به دلیل دارا بودن محدوده دمای کار بالا (800 درجه سانتی گراد)به عنوان عایقی منحصر به فرد در صنایع فوق مطرح است.
کاربرد پشم سنگ در هایدروپونیک:
4
هایدروپونیک(Hydroponics)به روشهای پرورش گیاهان در محیط بدون خاک اطلاق می شود . در این روشها معمولاً موادی برای حفظ و نگهداری سیستم ریشه ای به کار می رود و تغذیه گیاه از طریق محلول غذایی که به محیط اضافه می شود صورت می گیرد . ماده بکاررفته به عنوان بستر رشد ممکن است یک ماده آلی ( پیت موس , پوست درخت , فوم ,و ... ) و یا یک ماده غیر آلی ( ماسه , پرلیت , ورمی کولیت , پشم سنگ و .... ) باشد . پشم سنگ مورد استفاده در هایدروپونیک از سنگهای بازالتی مرغوب بدست می آید . پشم سنگ به اشکال مختلف از جمله خام و بی شکل , پانل بلوک , قطعات مکعبی شکل و گرانول استفاده می شود . امروزه در سراسر جهان در گلخانه های هایدروپونیک از پشم سنگ برای پرورش برخی صیفی جات از جمله , گوجه فرنگی , خیار , فلفل و تولید گلهای شاخه بریده ( رز , میخک , داودی ) بطور وسیعی استفاده می شود .
از امتیازات پشم سنگ می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- پشم سنگ بصورت ماده ای با ویژگی های مشخص و استاندارد قابل تولید است .
- تحت تاثیر ترکیبات شیمیایی و یا میکرو ارگانیسم ها تجزیه نمی شود .
- هوادهی ریشه در آن بخوبی صورت می گیرد .
- به دلیل حفظ رطوبت کافی , گیاهان کمتر تحت تاثیر کم آبی موقت قرار می گیرند .
- پشم سنگ ماده ای سبک استریل و عاری از عوامل آلوده کننده است .
عایق لوله پیش ساخته پشم سنگ
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 28 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
مقدمه
پکتین به گروهی از ترکیبات پلی ساکاریدی با ارزش گفته میشود که از ترکیبات گیاهی خوراکی استخراج شده و به طور گسترده ای به عنوان مواد ژل کننده و پایدار کننده در صنایع غذایی استفاده میشوند. واژه پکتین برای اولین بار به وسیله Braconnot شیمیدان فرانوسی در سال 1825 میلادی از کلمه یونانی پنکستوز به معنی لخته اقتباس و به کار گیری شد.وی پکتین را از هویج و آرتیشو استخراج کرده وآن را ماده ای محلول در آب که مایعی ویسکوز و موسیلاژی ایجاد میکند توصیف نمود. کاربرد اصلی پکتین به عنوان عامل ژل کننده در محصولات بر پایه میوه به ویژه مربا وژل میباشد. بر خلاف اکثر هیدروکلئویدهای غذایی، پکتین دارای اپتیمم پایداری حرارتی در شرایط اسیدی بوده وبنابر این به عنوان پایدار کننده و بافت دهنده در محصولات غذایی اسیدی کاربرد زیادی دارد. استفاده از پکتین در صنایع غذایی غیر میوه ای نیز رو به گسترش است که از جمله توان به صنایع پخت، قنادی، فراودههای لبتی و.... اشاره نمود.مقایدر قابل توجهی از پکتین هرم در صنایع غیر غذایی عمدتا را روی استفاده شود. پکتین یک کوبروهیدات ساختمانی موجود در تمام گیاهان است. ترکیبات پکتیکی ترکیبات سازنده ای در ساختمان سلول هستند که نقش مهمیرا به عنوان ترکیبات چسباننده ( پیوند دهنده) در لاملدی میانی دیوارههای سلولی بازی میکنند. ترکیبات پکتیکی به وفور در سبزیجات ومیوه جات وجود داشته و تا حد زیادی مسئول سفتی و شکل دهی آنها باشند. در طی فرایند رسیدن، به علت هیدرولیز آنزیمیو دپلیمره شدن ترکیبات پکتیکی اولیه تاحدی تجزیه شده و پکتینهای محلول تولید میکنند. از نظر ساختمانی پکتین یک هتروپلی ساکارید است که از تعدادی د- گالاکتورونیک اسید که توسط پیودهای آلفا 1 و 4 کنار هم قرار گرفته اند تشکیل شده است. گروههای پلی گالاکتورونیک اسیدممکن است تا حدی توسط گروههای متیل، استری شده باشند. بر اساس منشا و روش استخراج و آماده سازی پکتین شامل مقادیر متغییری از قندهای خنثی به ویژه د-گالاکتوز، الکتریکی - رامنوز وال – آرابینوزی باشد. قندهای خنثی معمولادر زنجیرههای جانبی وجود دارند ولی الکتریکی - رامنوز در زنجیره اصلی نیز حضور دارد. ال-رامتوز در زنجیره اصلی به روی شکل ملکول پکتین و در نتیجه تشکیل شبکه سه بعدی در هنگام ژل دهی موثر میباشد. پکتینهای استخراجی ازچغندرقند و سیب زمینی دارایمقادیر بالایی واحدهای گالاکتوزوئیک اسید هستند که در آنها گروههای هیدروکسیل در موقعیتهای C-2 و C-3 بااسات استری شده اند. در نتیجه پکتین چغندر و سیب زمینی به کلی ژل نمیدهد مگر اینکه گروههای استات به صورت آنزیمییا شیمیایی حذف شوند.
2
2- تعریف
با توجه به تنوع ترکیبات پکتیکی، انجمن شیمیدانان آمریکا در سال 1944 تعاریف زیر را برای این ترکیب ارائه نمود:
ترکیبات پکتیکی: مشتقات کربوهیدراتی کلوئیدی پیچیده ای هستند که در گیاهان وجود داشته یااز گیاهان به دست میآیند و دارای تعداد زیادی واحدهای آن هیدروگالاکتورونیک اسیدی باشند که به صورت زنجیره ای کنار هم قرار گرفته اند. گروههای پلی گالاکتورونیک اسید ممکن است تا حدی باگروههای متیل استری شده باشند و تا حدی یا به طور کلی توط یک یا چند باز خنثی میشوند.
پروتو پکتین: ترکیب پکتیکی مادر ( اولیه) هست کهدر آب نامحلول بوده و در گیاهان دیده میشود. هیدرولیز محدود آن پکتین یا اسید پکتینیک میدهد.
اسید پکتینیک: پلی گالاکتورونیک اسیدهای کلوئیدی هستند که دارای تعدادی گروههای متیل استری باشند.اسیدهای پکتینیک در شرایط مناسب در آب با شکر و اسید و یا درمقادیر کم متوکیل با یونهای خاص قادر به تشکیل ژل هستند.
پکتین: نام عمومیپکتین به اسیدهای پکتنیک محلول در آب گفته میشود که مقدار متیل استر و درجه خنثی سازی آنها متغییر میباشد و باقند و اسید تحت شرایط مناسب تولید ژل مینمایند.
اسید پکتیک: ترکیبات پکتیکی هستند که از پلی گالاکتورونیک اسیدهای کلوئیدی تشکیل شده و لزوما فاقدگروههای متیل استری باشند.
پکتاتها: نمکهای اسید پکتیک میباشند نظیر پکتات کلسیم.
پکتیناتها: نمکها اسید پکتینک میباشند نظیر پکتینات کلسیم.
پروتوپکتیناز: آنزیمیاست که پروتوپکتین را به یک محصول محلول تبدیل میکند و به پکتوز نیاز و بروپکتیناز نیز معروف است.
پکتین استر از PE: یا پکتین متیل استر از، آنزیمیاست که هیدرولیز باندهای استری ترکیبات پکتیکی را کاتالیز نموده و در نتیجه متانل و اسید پکتیک میدهد.
پلی گالاکتوروناز PG: یا پکتین پلی گالاکتوروناز، آنزیمیاست که هیدرولیز باندهای گلوکوسیدی را بین واحدهای گالاکتورونیک اسید و استری شده کاتالیز میکند.
3
با توجه به افزایش مصرف تجاری اسیدهای پکتینک با مقدار کم متیل استر و پکتنیکاسیدهایی که تا حدی آمیدی شده اند، در صنایع غذایی، یک تعریف اصلاح شده ای از پکتین اخیرا توسط دست اندر کاراست صنعت غذا ارائه شده است:
پکتین یک پلی ساکارید پیچیده با وزن ملکول بالا است که عمدتا از پلی گالاکتورونیک اسید و نمکهای سدیم، پتاسیم و آمونیوم آن که تا حدی بامتیل استری شده اند، تشکیل شده است. در بعضی انواع پکتین ( پکتینهای آمیدی) واحدهای گالاکتورونامید نیز در زنجیره پلی ساکاریدی وجود دارند محصول در اثر استخراج آبی از ترکیبات گیاهان خوراکی معمولا مرکبات و سیب به دست میآید.
3- پکتینهای تجاری
پکتینهای تجاری معمولا توسط استخراج اسیدی از پوست مرکبات یا گوشت سیب با فرایندهای مختلف جداسازی و خالص سازی به دست میآیند. محصول به صورت بو در نرم تا زبو، سفید به رنگ یا مایل به زود و با مزه صمغی میباشد.
ملکول پکتین در صورت یک زنجیره حاوی 200 تا 1000 واحد اسید گالاکتورونیک است که توسط پیوندهای آلفا 1 و 4 به هرم پیوند شده اند. بعضی از گالاکتورونیک اسیدهای استری شده اند. باقیمانده گروههای اسیدی ممکن است تا حدی و یا به صورت کامل خنثی شود شوند و نمکهای سدیم، پتاسیم و آمونیوم تشکیل دهند ( شکل 1)
درجه استری شدن عبارت است از نسبت واحدهای گالاکتورونیک اسید استری شده به کل واحدهای اسید گالاکتورونیک در ملکول ضربدرصد.
پکتینهایی با درجه استری بالا یا پکتینهایی با متوکسیل بالا (High methonyl pectinsL HM) پکتینهایی هستند با درجه استری شدن بالای 50% شکل 2- HMها برای تشکیل ژل به اسید ( pH حدود 3) و یک حداقل میزان شکر ( مواد جامد محلول بالای 55%) نیاز دارند. ژلهای HM بعد از تشکیل با حرارت دهی مجددا ذوب نمیشوند. درجه استری شدن HMها عامل تعیین کننده سرعت نسبی ژل شدن آنها میباشد.
پکتینهایی با درجه استری شدن حدود 70 % تا 75% اغلب به عنوان HMهایی با سرعت بستن سریع (rapid set) قلمه از میشوند. در حالی که اصطلاح slow set برای پکتینهایی با درجه استری شده حدود 55 تا 65% به کاری رود. اصطلاحات mediumset, ultra rapid set
4
و extraslow set گاهی اوقات برای مشخص کردن انواع فرعی پکتینهای استفاده میشون.
پکتینهایی با درجه استری شدن کم Low methoxyle pectins:LM پکتینهایی هستندکه درجه استری شدن آنها کمتر از 50% میباشد. LMهای تجاری معمولا از ترکیبات گیاهی حاوی پکتینهای H.M تولید میشوند. تبدیل ( داستریفیکاسیون) پکتینهای H.M معمولا در شرایط کنترل شده ای در طرفه اینو تولید در محیطهای ملدیم اسیدی یاقلیایی صورت میگیرد. اگر از آمونیاک برای استری فیکاسیون قلیایی استفاده شود، محصول به دست آمده اصطلاحا پکتین کم اثر آمیدی (amidated low-ester pectin) نامیده میشود.
این نوع پکتین علاوه بر واحدهای گالاکتورونیک اسید و گالاکتورونیک اسید متیل استر دارای واحدهای گالاکتورونامید نیز در زنجیره ملکولی خودی باشد ( شکل 3).
مکانیزم تشکیل ژل در مورد پکتینهای LM ضرورتا با H.M متفاوت است. برای به دست آوردن ژل در یک سلسیوس حاوی LM با وجود یون کلسیم حیاتی است. از طرف دیگر پکتینهای LM برای تشکیل ژل به درصد مواد جامد کمتری از LMها نیاز داشته و دامنه بزرگتری از pH را تحمل مینمایند. بر خلاف HMها ژلهای LM ممکن است در اثر حرارت مجددا ذوب شوند. برای تشکیل ژل توسط LMهای آمیدی در ژلهای و مرباها معمولا همان غلظت کلسیم موجود در میوه و آب کافی میباشد. اما LMهای غیر آمیدی برای تولید ژل به مقادیر بیشتر کلسیم نیاز داشته و افزودن کلسیم به سیستم برای تشکیل ژل مناسب ضروری میباشد ( شکل 4).
درجه استری شدن و درجه آمیدی شدن توام با هرم تعیین میکنند آماری یک LM خاص را برای استری شدن بین 25 تا 35% و LMهای آمیدی با درجه استری شدن بین 20 تا 30% و درجه آمیدی 18 تا 25% معمولا به عنوان پکتینهای خیلی واکنش دهنده با کلسیم یا سریع ژل دهنده قلمدار میشوند و در سیستمهایی با مقادیر کم کلسیم با مواد جامد محلول کم کارایی دارند. LMهای غیر آمیدی بادرجه استری 35 تا 45 % و LMهای آمیدی با درجه استری 30 تا 40% و درجه آمیدی 10 تا 18% کمتر باکلسیم واکنش داده و کند ژل میشوند و اساسا در سیستمهایی بامقادیر بالای کلسیم یا مواد جامد بالا استفاده میشوند ( جدول1)
پکتینهای تجاری برای مصارف غذایی لازم است که مشخصات تعریف شده توسط مراجع ذی صلاح بین المللی را دارا باشند. خلاصه ای از این ویژگیها در جدول 2 آمده است. علاوه بر خلوص شیمیایی ویژگیهای میکروبی محصول نیز حائز اهمیت میباشد از آنجایی که پکتین یک پلی ساکارید اسیدی است و عمدتا در محیط